FR - NL - EN

Een hedendaagse samensmelting van aanvullende en tevens ondersteunende deskundigheden

Marc Marlière

Advocaat - Algemene fiscale praktijk; Successieplanning; Fiscale regularisatie; Fiscale bemiddeling Advocaat Xirius

Marc Marlière is sinds 1979 advocaat fiscalist te Brussel en heeft zich door de Franse Orde van advocaten aan de balie van Brussel de titel van specialist inzake fiscaal recht horen toekennen. Hij beoefent sindsdien als advocaat fiscalist.

Hij is houder van een licentie in de rechten van de Université Catholique de Louvain (1979) en behaalde een diploma in fiscaal recht aan de Ecole Supérieure de Sciences Fiscales (Brussel - I.C.H.E.C. 1983).

Als advocaat gespecialisserd in het fiscaal recht beoefent hij alle aspecten van het fiscaal recht, zowel de directe belastingen (de personenbelasting, de vennootschapsbelasting, de belasting van niet-inwoners, de rechtspersonenbelasting) als de indirecte belastingen (BTW, registratierechten, successierechten, enz.). Hij is eveneens gespecialiseerd in vermogensplanning. Zijn praktijk als advocaat fiscalist omvat zowel het fiscaal advies als het fiscaal contentieux. In het kader van het fiscaal contentieux kan hij zowel het administratief (het beantwoorden van een bericht van wijziging, het indienden van een fiscaal bezwaarschrift, het onderhandelen met de fiscus, enz.) als het gerechtelijk fiscaal contentieux (procedure voor de rechtbank van eerste aanleg of het hof van beroep) ter harte nemen.

Hij is professor aan de Ecole Supérieure des Sciences Fiscales (Brussel – I.C.H.E.C.). Hij doceert er de vennootschapsbelasting. Tevens is hij lid van de academische Raad van deze fiscale hogeschool.

Hij is co-auteur van het boek “La procédure en matière de taxes locales” (Ed. Larcier, 2003, 375 blz.). Als advocaat gespecialiseerd in het fiscaal recht schreef hij talrijke artikels voor diverse fiscale tijdschriften (Revue Générale du Contentieux Fiscal, Journal de Droit Fiscal, enz.). Hij is lid van het redactiecomité van de Revue Générale du Contentieux Fiscal. Hij nam deel aan verschillende colloquia en seminaries als gastspreker.

In zijn hoedanigheid van advocaat gespecialiseerd in het fiscaal recht is hij lid van de Commission fiscale de l’Ordre français des avocats de Bruxelles.

Hij verstrekt zijn diensten voornamelijk in het Frans.

Alle actualiteiten

Laatste nieuws

16-02-16

Actualités en matière de procédure fiscale

Formation donnée par Marc Marlière et Arnaud Scheyvaerts dans le cadre des Midis de la Formation organisés par la Conférence du jeune barreau de Bruxelles

17-06-14

Fairness Tax

Conférence UPF

Marc Marlière, Arnaud Scheyvaerts et Christine Sch

16-05-14

Les plus-values sur actions et plus-values internes. Evolution de la position administrative et de la jurisprudence.

Formation Masterclass IPP Larcier

Marc Marlière

16-05-14

Revenus Divers : Les plus-values sur actions et plus-values internes. Evolution de la position administrative et de la jurisprudence.

Formation Masterclass IPP - Larcier

Marc Marlière

20-06-13

Disparition du secret bancaire et régularisation fiscale

Banque CBC - Ophain

Marc Marlière