FR - NL - EN

Een hedendaagse samensmelting van aanvullende en tevens ondersteunende deskundigheden

Bernard Maingain

Advocaat - Juridische strategieën; Sociaal recht; Human Resources Advocaat Xirius

Bernard Maingain, geboren op 30 april 1955, is gediplomeerde van de Rechtsfaculteit van de Université de Louvain. In 1978 sloot hij zijn studies af met grote onderscheiding. Hij was assistent aan de Faculteit tot 1999 en doceerde meerdere jaren Europees sociaal recht aan de Fucam. Hij gaf deze leeropdracht op wegens de uitbreiding van zijn activiteiten op internationaal vlak.

Als jonge advocaat aan de Balie was hij laureaat van de “prix de la volée” in Parijs en van de prijs van de balie van Marseille op de internationale pleitwedstrijd van de Francofonie in Luik.

Hij assisteert leidinggevende personen in het kader van strategische operaties, zowel in België als in een internationale omgeving. Dit bracht hem ertoe als advocaat missies te leiden naar Luxemburg, Parijs, Berlijn, München, Frankfurt, Madrid, Londen, Moskou, Kiev, Riga, New York, Washington, Kinshasa, Johannesburg, Kigali, Bujumbura, Nairobi, Kampala, Tel Aviv, Dubai … Hij verleent assistentie aan regeringen, internationale instellingen en economische operatoren in crisissituaties.

Zijn hoofdbekommernis bestaat erin te midden van alle keuzes op het vlak van juridische strategie voorrang te geven aan het menselijke wezen.

Alle actualiteiten

Laatste nieuws

11-08-16

Burundi : Bujumbura durcit le ton

http://information.tv5monde.com/afrique/burundi-bujumbura-durcit-le-ton-122579

13-03-14

Harmonisation des statuts employés-ouvriers : implications dans le quotidien des entreprises

Séminaire organisée par le Cabinet Maingain, Rigaux & Gomrée dans les bureaux de l'association Xirius

Bernard Maingain, Marie-Paule Gomrée, Alexandra Va